





Sanat Eğitimi çocuğun tüm ruhsal ve bedensel eğitim bütünlüğü içinde estetik kaygı, düşünce ve görüşlerinin geliştirilmesini, yetenek ve yaratıcılık gücünün olgunlaştırılmasını hedefler. Çağdaş sanat eğitimi herkes için gereklidir, ustalık ve beceriyi amaçlamaz. Bireyin yaratıcı güç ve birikimlerini açığa çıkararak estetik kaygı ve düşünce potasında gelişmelerini esas alır. Bu prensipten hareketle; müzikal eğitimler çocukları farklı sanat disiplinleri ile aynı anda buluşturması açısından anlamlıdır.
Sahne İstanbul Sanat bu amaçla 2010 yılından itibaren birleşik sanatlar eğitimi olarak müzikal çalışmalarını okullarla işbirliği yaparak gerçekleştirmektedir. Çocukları 3 farklı sanat disipliniyle (dans, drama, müzik) aynı anda buluşturan çalışmalarda dans, drama ve müzik atölyelerinde alanlarında uzman eğitmenler tarafından birleşik bir eğitim programı dönüşümlü olarak yürütülür.
Drama teknikleri kullanılarak çocukların çalıştıkları alanlarda yaratıcılıklarının ve potansiyellerinin ortaya çıkarılması hedeflenir. Çocukların oluşturdukları metinler ve yarattıkları karakterler ile yaratıcı dans ve ritim çalışmaları ile gerçekleştirilen koreografiler, uzman eğitmenler gözetiminde sahneye hazır hale getirilir. Sahne provaları, rol gruplarına ayrılmış çocukların genel sanat yönetmeni gözetimindeki çalışmalarla devam eder.Yıl sonunda çocukların performanslarını sergiledikleri müzikal oyunla noktalanır. Müzikallerde müzik altyapısı olarak klasik müzik eserlerinin kullanılması çocukların evrensel müzikle tanışmaları açısından önemli bir kazanımdır.